polonca čuda

Sporočilo (za)upanja

Rojena na zeliščni kmetiji z več kot 70 letno tradicijo. Spoznala sem moč (domačih) zdravilnih zelišč in prednosti doma vzgojene zelenjave, brez kemije. Za zdravje JE pomembno, kaj damo VASE!

Odlično sem skrbela za svoje telo, jedla zdravo hrano, imela idealno postavo, a to za zdravje ni dovolj. Le kaj bi morala še narediti, sem se spraševala?

 

Ko pride bolezen… šok. Kako sprejeti bolezen? Kaj bodo rekli drugi?

 

Bolezen, prekletstvo ali priložnost…

Bolezni niti ne imenujem bolezen, temveč odziv telesa oz. opozorilo duše.  To opozorilo je bilo tako mo(go)čno, da ga ni bilo mogoče več preslišati. Bolezen me je prisilila, da sem stvari morala početi na drugačen način. 

Nepoznavanje informacij, pomanjkanje podatkov o bolezni prinese strah (in omejene možnosti zdravljenja). 

Verjemite in zgodilo se bo

Pa čeprav v medijih piše, da gre za neozdravljivo bolezen. Da gre za bolezen, zaradi katere boste celo življenje na zdravilih. Da gre za redko bolezen, za katero še danes ne poznajo vzroka. Ne obupajte, v kolikor boste prebrali, da v Sloveniji tega ne znajo pozdraviti. Ne obupajte, če gre za težko in zahtevno operacijo (po kateri obstaja možnost, da se morda ne boste več zbudili).

Kaj če ne verjamete? Kako zmorete verjeti?

PREDVSEM STARŠI BOLNIH OTROK ALI SVOJCI BOLNIKOV. Imela sem priložnost opazovati svoje starše med mojim postopkom zdravljenja. In vam lahko iz lastne izkušnje povem: Kaj potrebuje starš (svojec bolnega), da lahko pomaga bolniku (četudi izgleda, da nič ni v njegovi moči). Kaj lahko sami naredite za zdravljenje bolezni. Kaj potrebuje bolnik? Kdo je tisti, ki lahko pripomore k zdravljenju in na kakšen način. Kako se soočati s tveganimi in težkimi operacijami. Kako zaupati takrat, ko ni nič več v vaših rokah.

Moja pot ozdravljenja ni bila lahka

 

Najprej nekaj let ni bilo postavljene diagnoze. Takrat so pomagali zdravilci. Ko je že bila postavljena diagnoza, ni bilo zdravil. Dokler zdravniki niso vedeli kako, so pomagali zdravilci alternativnih tehnike zdravljenja. Spoznala sem jih v praksi in tudi njihovo uspešnost. Zamenjala sem več vrst zdravil in tudi več zdravnikov.

 

Odločila sem se za zdravje

 

Dokler ni prišel “pravi” zdravnik, ki me je pozdravil.

 

Kaj je zares pomembno pri zdravljenju bolezni. Ni pomembna bolezen, ampak…

 

Mnogi pravijo, ni uspeha brez travme. “Bolezen” je bila moja največja učiteljica. Zaradi bolezni sem spoznala sebe (kdo sem), alternativne tehnike zdravljenja v teoriji in praksi! Njihov način delovanja in njihovo uspešnost. Našla način, kako najti mir v sebi in stik s seboj. Nisem več ista. 

Naučila sem se, da smo več kot telo. Zdravici, kot sami pravijo, so me podprli, da je moje telo zmoglo in da sem zmogla ozdravljenja.

Nato sem na podlagi lastne izkušnje začela raziskovat bolezni, predvsem to, zakaj do tega pride. In se srečala z vprašanji, zakaj ravno jaz? 

 

Moje sporočilo za vas je, obstaja upanje, da se da, pa čeprav izgleda, da se ne da. Čeprav mislite, da niste dovolj močni, čeprav še ne zmorete verjeti. O vztrajnosti in o zaupanju. 

 

Name se obrnejo tako bolniki, kot starši ali bližnji bolnih. Govorimo o tematikah Kako sprejeti bolezen? Kaj potrebuje starš (svojec bolnega), da lahko pomaga bolniku (četudi izgleda, da nič ni v njegovi moči). Kaj lahko sami naredite za zdravljenje bolezni. Kdo je tisti, ki lahko pripomore k zdravljenju in na kakšen način. Kaj narediti, ko ni zdravila. Kako se soočati s tveganimi in težkimi operacijami. Kako zaupati takrat, ko ni nič več v vaših rokah. Kaj je pomembno za ozdravljenje. Komu zaupati? Kaj lahko sami naredite. Zakaj bolezen, zakaj se je to zgodilo meni?

 

MODRO, SREČNO, ZDRAVO vam želim, Polonca Čuda!

 

Pišete mi lahko na: info.bachove.kapljice@gmail.com

  • www.bachovekapljice.si (Za zaupanje, vero, stabilnost čustev, uma in duha)
  • www.trnovskazelisca.si (Spoznajte vrednost domače pridelave brez kemije, zelišč, začimb, sadik, zelenjave)
  • individualni posvet (mail: info.bachove.kapljice@gmail.com)