Otroci in bolezen. Kaj sporočajo skozi bolezen. Kaj za hitrejšo ozdravitev svojega otroka lahko naredite starši?

Otroci in bolezen 

Otroci skozi svoje vedenje vsakodnevno komunicirajo z vami in izražajo svoje potrebe na različne načine. Prav tako, kot vi, imajo potrebo po miru, ljubezni, varnosti, spoštovanju, po pozornosti. In prav tako imajo svoje skrbi, čeprav se vam ne zdijo omembe vredne. Jih slišite?

 

Primer: Punčka potoži mamici, da imajo v šoli preveč snovi in ne ve, če bo zmogla. Potrebuje nekoga, da se mu lahko izpove, išče zaupanje, tolažbo, trdnost, motivacijo. Prestroga mama (Bachove kapljice za preveč stroge, kritične, nesočutne mamepovezava), jo odvrne: “Pojdi se učit, če bo negativna ocena, sledi kazen.” (Prevzeti vzorec: Staršem ne gre zaupati. Če povem, po pravici, sledi kazen. Postopoma se bo skozi vzgojo zgodilo, da bodo starši informacije izvedeli od sosedov in se pritoževali: Zakaj jaz vedno zadnji izvem? ) 

 

Marsikateri starš ne jemlje resno čustev otroka, češ, saj je samo otrok. Vendar je res to, da otroci vedno govorijo resnico. In naredili bi vse, da bi bili njihovi starši srečni.

zdravljenje otrok

 

 

Otroci in bolezen

Kdaj pride bolezen? Pri nakopičenih, netransformiranih negativnih čustvih. Nalagajo se, na kosti, v celice, v telo.

Kaj vam otroci sporočajo z boleznijo

Največkrat izražajo potrebe po:

  • varnosti
  • zaščiti
  • ljubezni, nežnosti in sočutju
  • miru

Če so vaše zahteve prevelike, se lahko odovejo z migrenskimi napadi. Migrenski napadi niso samo bolezen fizičnega telesa. So tudi bolezni uma in s tem vprašanj ali dvomov:

  • Ali sem dovolj dober?
  • Ali bom ustrezal tvojim pričakovanjem?
  • Ali bom dobil dovolj dobro oceno zate? 

 

In tudi prepričanjem:

  • Nisem dovolj dober.
  • Nikoli ne morem narediti toliko, da boš ti zadovoljna/en.
  • Strahov, da zaradi neuspeha sledi kazen.

 

Migrena ali katerakoli bolezen je usmeritev  duše. Če le prepoznate in razumete (ali poskušate razumeti) njegov pomen. Čustva in občutki so izraz duše, pokazatelj dogajanja v notranjosti

Otroci so ogledalo družinskih razmer

Ključno je, da sprejmete odgovornost in reagirate: Kaj bom JAZ naredil/a za boljše počutje? Otroci odsevajo družinske odnose. ko so bolni otroci, je potrebno zdraviti vzrok, ta je mnogokrat pri čustvovanju ali vzgoji staršev.  Vaša odgovornost je, da naredite prvi korak in ukrepate sami ali pa poiščete pomoč. 

“Ego lahko odvržeš šele, ko ti postane neznosno breme.” Osho

Ni vam treba trpeti! Za čustveno olajšanje in boljše počutje vas (in posledično ljudi okoli vas).

Nudimo svetovanje za starše za pomoč novodobnim in bolnim otrokom.