Kaj narediti pri stresu? Kako premagati stres

Kaj narediti pri stresu? 

Aktivnosti, delo so lahko zelo motivacijska dejavnost, dokler ne pride do točke, ko ne zmorete več. Preveč nalog, nakopičene aktivnosti, se vam je nabralo preveč dela? Ste z učenjem izpiti čakali do zadnjega dne? Ko je kar naenkrat preveč. Mislite, da ne boste zmogli?

Odziv telesa na stres

Padec energije

Ko pade nivo energije. Ko vam naloge, za katere ste včasih opravljali z “levo” roko, postanejo težke

Polna glava in skrbi

Polna glava misli in skrbi, ki vam preprečujejo, da bi spet začutili notranji mir, sproščenost. Polna glava rokov, aktivnosti, ki vam ne pustijo spati. 

Težave z nespečnostjo 

Ko se zaradi utrujenosti ponoči zbujate ali se nikakor ne naspite. Ko zapostavljate svoje hobije, ki so vas zmeraj napolnili z energijo. 

Nemir

Ko vam s padcem energije pade tudi tolerančni prag in ob tem občutite nemir.  

Prebava

Ko začne nagajati prebava, vas daje zgaga ali imate težave z želodcem.

Prepoznajte sporočilo stresa

Saj gre za usmeritev vaše duše. Če le prepoznate in razumete (ali poskušate razumeti) njegov pomen. Čustva in občutki so izraz duše, pokazatelj dogajanja v vaši notranjosti. Stres je tu za vas in zaradi vas. Ko ga doživite je pomembno, da si ga priznate in tudi to, da zaradi tega niste slabši

Ključno je, da sprejmete odgovornost in reagirate: Kaj bom JAZ naredil/a za boljše počutje? Kaj bom jaz naredil, da mi bo bolje. Niste sami, v kolikor se ne poberete in napolnite z močjo, energijo, to lahko za vas naredi kdo drug (terapevt). Vaša odgovornost je, da naredite prvi korak in ukrepate sami ali pa poiščete pomoč. 

“Ego lahko odvržeš šele, ko ti postane neznosno breme.” Osho

Odvrzi stres! Ne vztrajate v teh čustvih. Ni vam treba trpeti! Za čustveno olajšanje in boljše počutje vas (in posledično ljudi okoli vas).

Kaj narediti pri stresu? Naravno nad stres

Kako premagati stres na naraven način? 

Dr. Edward Bach, zdravnik, homeopat je rešitev proti stresu našel v naravi (več o njem – povezava). Zavzemal se je za odpravo vzrokov bolezni, te pa našel v “negativnih” čustvih, ki niso predelana.

Zakaj Bachove kapljice proti stresu?

Kaj gre lahko narobe? Nič! Vračajo sproščenost, notranji mir in stres bo preteklost

Kapljice so naravne, neškodljive, brez neželenih stranskih učinkov. Jemljete jih lahko ob vsaki postavljeni diagnozi, ali ob uživanju terapije.  Niste sami. Strokovna podpora certificirane svetovalke na voljo za svetovanje (povezava).

“Ko enkrat opaziš lepoto življenja, se prične grdo razblinjati. Če pričneš gledati na življenje z radostjo, se začne žalost razblinjati. Ne moreš imeti raja in pekla istočasno. Le eno lahko imaš. Izbira je tvoja.” Osho

Čustvo je v vas, nihče tega koraka ne more narediti namesto vas.

Če jih naročite zdaj (povezava), jih lahko dobite po pošti že v 24/48h. 

Kakovostne, cenovno ugodne, primerne za vsak žep. Stale vas bodo manj kot ena kava na dan, učinek dobrega počutja pa bo trajal več kot popita kava.

 

NAROČILO – povezava

“Vse vaše težave izhajajo iz ega. A tudi vsa vaša zadovoljstva izhajajo iz ega… Zaradi težav se ga želite znebiti, ampak zaradi zadovoljstva ga želite obdržati.” Osho

Poznate koga, ki je v stresu?

Pomagajte in podarite kapljice! Delite prispevek med tiste, ki jim privoščite odlično počutje.